kostschema bygga muskler

Kostschema för att bygga muskler

Olika mål kräver olika kost. Jag gör ett individanpassat kostschema för att bygga muskler utifrån dina mål och förutsättningar.

Oavsett om du vill bygga muskler, gå ner i vikt, eller behöver gå upp i vikt, så är kosten A & O för att du ska nå ditt mål. Olika mål kräver att kosten är sammansatt på olika sätt.

Bygga muskler under bulk

Om du vill bygga muskler samtidigt som du tränar tungt och intensivt så är det att rekommendera att ligga på ett överskott av kalorier. Överskottet av kalorier går då till att bygga upp ny muskelmassa. Samtidigt som vi lagrar in lite fett, beroende på hur stort överskott av kalorier vi valt att ligga på. På detta sätt så finns alltid energi till att bygga nya muskler och du kan lägga på dig mer muskelmassa relativt snabbt och enkelt.

Kolhydrater kan hjälpa förbränningen

Gillar du kolhydrater och tränar tungt? Då kan kolhydrater (förutom att hjälpa till att bygga muskler och volym), även hjälpa till att öka förbränningen. Då kan du med fördel välja en kolhydratrik kost men med kvalitativa kolhydrater som har ett lågt sockerinnehåll.

Bygga muskler och bli av med kroppsfett

Om du vill styrketräna och behålla dina muskler, samtidigt som du vill bli av med kroppsfett, så är kosten extremt viktig för att du ska nå dina mål. Den här typen av diet kräver förutom att maten är korrekt kaloriberäknad att maten har ett lågt energiinnehåll och ett högt näringsvärde. Samt att maten innehåller ordentligt med mikronäringsämnen. Mikronäringsämnen ska inte förväxlas med makronutrienter.

Facebook
Instagram