kalorijämförelse

Kalorijämförelse

Kalorier in och kalorier ut
För all mat vi stoppar i oss krävs att vi gör av med motsvarande energi för att vi inte ska gå upp i vikt. Vad som innehåller vad är inte så lätt att veta. Därför har jag gjort en kalorijämförelse på sju vanliga livsmedel som många av oss unnar sig under högtider och helger.

Hur mycket kalorier innehåller helgmaten?

Hur mycket kalorier innehåller mat och dricka som många av oss äter på helger och under lediga stunder? På bilden kan du se en kalorijämförelse som visar sju vanliga livsmedel som många unnar sig när det är helg.

Ett överskott av energi gör att vi går upp i vikt

Många gånger stoppar vi i oss mer energi än vi gör av med. Ett överskott av energi gör att vi går upp i vikt, som då blir till fett som sakta och men säkert sätter sig fettet på kroppen och även runt våra organ.

Hur mycket motion krävs för att förbli viktstabil?

Kalorijämförelsetabellen visar också hur mycket kalorier som förbränns av 60 minuter aktivitet. Alltså hur mycket motion som det faktiskt krävs för att förbli viktstabil, för det där ”lilla extra” som vi åt under helgen.

Gör en kalorijämförelse och tänk efter en extra gång

Kalorijämförelsetabellen är tänkt att ses som ett informativt hjälpmedel för att få oss att tänka efter en extra gång hur mycket motion som faktiskt krävs för att bli ”break even” den där extra läsken, tredje ölen eller kanelbullen som vi hade tänkt att stoppa i oss.

Spara kaloritabellen i mobilen

Spara gärna kaloritabellen i mobilen och ta fram tabellen om du känner dig osäker vad du är sugen på. Kanske hittar du ett kalorisnålt alternativ i tabellen som du kan tänka dig att äta istället.

Tillsammans når vi dina mål.

Facebook
Instagram