Bloggen om personlig träning

Bloggen om träning och hälsa

På PT Fredriks blogg om personlig träning
så kan ni läsa om personlig träning, kost, få tips om vissa övningar på gymmet och mycket mer. Varje månad kommer ett nytt inlägg som jag hoppas ni ska få glädje av på gymmet.


Tillsammans når vi dina mål.


HLR utbildning

HLR utbildning

2019-11-22

Igår kväll var jag (PT Fredrik) med Emma Rosell och Kian Sigge från Rosells Gym på Karolinska Institutet i samarbete med FaR (Fysisk Aktivitet på Recept) på en HLR utbildning. HLR utbildningen innefattade förutom HLR (Hjärt och Lung Räddning) även hur man använder en hjärtstartare samt Heimlich metoden för de som satt i halsen. En mycket intressant och lärolik utbildning som hölls av Chris på Karolinska Institutet i Solna.


julerbjudande pt fredrik

Julerbjudande

2019-12-04

I december har jag ett julerbjudande på PT 10h för endast 5500kr (ord. pris 6750kr). PT 10h är perfekt för dig som tänkt att börja styrketräna men som inte vet hur det går till eller hur du ska göra ett träningsschema. Med PT 10h ingår träningsschema och en träningssplit utifrån hur ofta du vill träna. Jag är med dig vid 10st tillfällen, a: 1 timme per träningstillfälle, på gymmet och visar dig hur du ska utföra övningarna och vad övningarna heter, så att du kan känna dig bekväm med träningen.


pt fredrik erbjudande

Kom igång erbjudande*

2020-01-03

I Januari har jag ett kom i gång erbjudande på PT 20h inklusive ett individanpassat kostschema för 10000kr (ord. pris 16000kr). PT 20h är perfekt för dig som har tänkt att börja styrketräna men som inte vet helt säkert hur det går till eller hur du ska göra övningarna på ett gympass. PT 20h fungerar även för dig som vill utveckla din träning och ta träningen till nästa nivå.

Komplett träningspaket

Med PT 20h ingår både 20h personlig träning med mig PT Fredrik, ett individanpassat kostschema samt ett träningsschema och en träningssplit utifrån hur ofta du vill träna på gymmet.

Utför övningarna rätt

Jag är med dig vid 20st träningstillfällen på en timme per träningstillfälle på gymmet där jag visar dig hur du ska utföra övningarna på ett bra sätt och vad övningarna heter, så att du kan känna dig bekväm och trygg med styrkträningen.

*Erbjudandet gäller t.o.m 2020-01-31.


friskvårdsdagen

Friskvårdsdagen en hälsomässa i Ekerö Centrum

2020-01-27

Friskvårdsdagen gick av sin stapel den 25:e januari i Ekerö Centrum. Friskvårdsdagens grundare är Emma Rosell från Rosells Gym på Ekerö.

Föreläsare inom hälsa och träning

Friskvårdsdagen hade samlat flera intressanta föreläsare inom hälsa och träning som bland andra: PT Fia Ståhl från Lyckomaten på SVT, Ingbritt Ekman från FaR ledarna ( Fysisk Aktivitet på Recept), Kian Sigge från Transform Training.

Utställare inom hälsa, friskvård och träning

Utöver de intressanta föreläsarna fanns utställare som bland andra: Rosells Gym, Friskis & Svettis, Puls och Träning Ekerö, Per Liestam från Ekerö Massageterapi. Friskvårdsdagen rekommenderar jag verkligen för er som är intresserade av kost, träning och hälsa. Ni kan läsa mer om Friskvårdsdagen här! Jag ser fram emot nästa års Friskvårdsdag.


hjärtinfarkt vid bukfetma

Bukfetma ökar risken för fler hjärtinfarkter trots medicinering

2020-02-23

En studie i European Journal of Preventive Cardiology, visar att risken för återkommande hjärtinfarkter och stroke för personer med bukfetma är hög trots att medicingering. Läs studien genom att klicka här!

Tidigare trodde man att medicinering gjorde så att bukfetman inte spelade någon roll

Tidigare har man trott att om man får medicinering så spelar bukfetman ingen roll. Men studien påvisar att bukfett ändå ger en ökad risk för återkommande hjärtinfarkter. I studien har 22 822 personer i åldrarna 35 till 77 år ingått. 16 950 är män och 5 932 är kvinnor.

Midjemåttet en bra indikation

WHO:s rekommenderar att midjemåttet för män ska vara under 90 cm och för kvinnor under 84cm. Enkelt att mäta midjemåttet hemma med ett måttband runt de största området, vilket ger en bra indikation på om du ligger i riskzonen.

Viktigt att äta en hälsosam kost och vara fysiskt aktiv

Det är viktigt att äta en hälsosam kost och vara fysiskt aktiv 30 minuter dagligen. Långsamma promenader fungerar utmärkt till en början. Med en väl uträknad kost ( kostschema) är detta ett både bra, och för de flesta, ett genomförbart sätt att minska sitt midjemått och därmed minska risken för framtida onödiga hjärtinfarkter.

Facebook
Instagram